piektdiena, 2013. gada 28. jūnijs

Latviešu vai ārzemju interneta veikali – kur iepirkties izdevīgāk?

Sen pagājis tas laiks, kad preču iegādei bija jātērē laiks dodoties uz veikalu. Tehnoloģiju attīstība ir nospēlējusi savu lomu un kādreizējie lielveikalu klienti nu ir kļuvuši par aktīviem interneta veikalu lietotājiem. Tomēr uz doto brīdi ir tik neskaitāmi daudz Latvijas un ārzemju interneta veikalu, ka var nākties arī apjukt – kur tad izdevīgāk iepirkties? 

Kāpēc ārzemju interneta veikali tik populāri?  

Cilvēki sāka iepirkties internetā, ārzemju interneta veikalos ar mērķi iegādāties tādas pašas lietas kā Latvijas veikalos, tikai par lētāku naudu, piem., kvalitatīvu apģērbu. Arī šobrīd daudzi iepērkas Lielbritānijas vai Amerikas apģērba interneta veikalos. Turklāt, ir atmesti izspriedumi vai bailes no iepirkšanās ārzemju saitos un nu jau bez problēmām cilvēki pasūta elektronikas un sadzīves preces, preces sportam, auto un mājai, vardu sakot, visu, ko vien sirds kāro.

Vai tiešām ārzemju e-veikalos piedāvājums labāks nekā tas, ko piedāvā pašmāju interneta veikals? Noteikti ir gan ārzemju, gan latviešu interneta veikalu piekritēji un te nu varētu sākt diskutēt, tomēr jāsaka, iepirkties pašmāju veikalos kļūst aizvien izdevīgāk.

Ieguvumi, iepērkoties Latvijas interneta veikalos:

·         Psiholoģiskais faktors – zini, ka prece atnāks un netiksi apkrāpts;
·         Ērta iepirkšanās un apraksti latviešu valodā;
·         Precēm parasti ir noteikta 2 gadu garantija;
·         Cenas ir salīdzinoši zemas un konkurētspējīgas ar ārzemju interneta veikaliem;
·         Sūtījumi pienāk daudz ātrāk nekā no ārzemju interneta veikaliem;
·         Ja sūtījums neapmierina, to daudz vieglāk atgriezt atpakaļ;
·         Preču piegāde bieži vien ir bez maksas, piem., preci saņemot Pasta stacijā vai DPD paku bodēs.

Jebkurš nopietns Latvijas interneta veikals, piemēram, 1a.lv, sniedz preču garantiju un tiesības atteikties no preces, ja tā neapmierina. Ar ārzemju interneta veikaliem šeit varētu rasties problēmas, turklāt reti kuram ir pacietība kārtot visas formalitātes, lai saņemtu atpakaļ naudu, it īpaši, ja pirkums nav bijis pārāk dārgs. Bieži vien preces atgriešana interneta veikalam izmaksā vairāk nekā pati preces vērtība, turklāt šīs izmaksas klientam neviens nesedz.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru