svētdiena, 2013. gada 24. februāris

Lēti portatīvie datori

Domājams, ka katra cilvēka ikdiena mūsdienās nav iedomājama bez kvalitatīva un funkcionāla datora, īpaši jau tiem, kam dators nepieciešams darbam vai mācībām. Tiem, kam svarīgi, lai dators būtu līdzi vienmēr, vislabākā izvēle ir portatīvie datori, ar ko varēs ērti veikt visus nepieciešamos darbus arī jebkurā vietā ārpus mājas.

Datora cena atkarīga no vairākiem raksturlielumiem

Ja beidzot radusies nepieciešamība pēc klēpjdatora vai vienkārši pienācis laiks nomainīt veco datora modeli, jāsaka, ka pašlaik datoru tirgū pieejami visdažādākie portatīvo datoru ražotāju modeļi: Acer, Dell, Samsung, HP un citu ražotāju datori, turklāt tie pieejami dažādās cenu amplitūdās, līdz ar to iespējams iegādāties kvalitatīvus portatīvos datorus arī par tīri demokrātiskām cenām.
Portatīvo datoru cenas var ietekmēt:
·         Datora preču zīme
·         Datora izmēri
·         Displeja lielums, izšķirtspēja
·         Procesora tips
·         Operatīvās atmiņas lielums
·         Cietā diska ietilpība
·         Operētājsistēmas pieejamība, veids
Portatīvo datoru cenas galvenokārt atkarīgas no vairākiem raksturlielumiem, tajā skaitā arī modeļa izlaiduma sērijas. Tā kā mūsdienās datoru ražošanā tiek izmantoti tikai kvalitatīvi un augstvērtīgi materiāli, tad, protams, tas sadārdzina arī kopējās datora izmaksas. Tomēr tas nekādā gadījumā nenozīmē, ka visi jaunie datori ir nenormāli dārgi, nekā tamlīdzīga.

Plašajā datoru piedāvājumā iespējams atrast arī kvalitatīvus un lētus datoru modeļus

Mūsdienās iespējams iegādāties normālus un ikdienas svarīgākajiem darbiem ar datoru piemērotus modeļus par demokrātiskām cenām, pat līdz 200, 300 latiem. Pašlaik diezgan populāri ir mazie portatīvie datori, kurus iespējams nopirkt par cenām aptuveni virs 100 latiem, atkarībā no ražotāja. Šis datora veids noteikti ir piemērots studentiem, kam varbūt nav pārāk daudz brīvo līdzekļu, bet dators ir tik ļoti nepieciešams studiju procesā.
Ja persona attiecībā uz portatīvā datora izvēli nav tik prasīga, proti, ja nav plānots spēlēt spēles ar augstām tehniskajām prasībām, nav nepieciešams milzīgs cietais disks, lai uzglabātu liela apjoma failus turpat datorā, tad būtībā derēs jebkurš vidusmēra portatīvā datora modelis. Jebkurš klēpjdators nodrošina visas svarīgākās datora funkcijas un, ja ar to pietiek, tad datorus no tiesas var iegādāties par izdevīgu cenu, jo sen jau pagājis tas laiks, kad tos spēja atļauties tikai turīgākie – tagad portatīvie datori par lētu naudu pieejami ikvienam.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru