ceturtdiena, 2013. gada 8. augusts

Ko jāzina par spoguļkamerām?

Tā kā spoguķameras, pateicoties zemajām cenām, ir pieejamas ne tikai profesionāliem fotogrāfiem, bet teju ikvienam interesentam, domājot par kameras iegādi aizvien vairāk cilvēku izšķiras par labu spoguļkameras iegādei. Tā kā spoguļkameras ir daudz kvalitatīvākas par parastajām kompaktkamerām, arī to izvēle ir daudz sarežģītāka. Būsim atklāti, kompaktkameru parasti izvēlas pēc megapikseļu skaita, dizaina un lieluma – jo ērtāk paņemt visur līdzi, jo labāk, savukārt spoguļkameru izvēlē ir jāvadās pēc citiem raksturlielumiem.

Izvēloties kameru var vadīties pēc vairākiem kritērijiem:

·         Attēla kvalitātes
·         Megapikseļu skaita
·         Izmantošanas vieglumu
·         ISO spektra
·         Trokšņu līmeņa
·         Autofokusa
·         Skatu meklētāju
·         Zibspuldzes veikuma

Lai arī spoguļkamera izmēru ziņā ir daudz lielāka par kompaktkamerām, tai ir daudz vairāk dažādu priekšrocību un, sākot lietot spoguļkameru diez vai gribēsies atgriezties pie kaut kā pieticīgāka. Spoguļkameru lielākais pluss - maināmi objektīvi un iespēja lietot zibspuldzes. Uz doto brīdi arī cenas ir patiešām nokritušas, jo nu labu spoguļkameru var iegādāties pat cenās līdz 250, 300 latiem.  

Populārākie zīmoli starp spoguļkamerām – Canon un Nikon


Ir arī dažādi ražotāji, no kuriem izvēlēties. Piem., nopietnākam darbam cilvēki izvēlas vai nu Canon, vai nu Nikon spoguļkameras, kas ir lielākie zīmoli starp fototehnikas ražotājiem. Šie zīmoli ir guvuši lielu uzticamību pateicoties inovācijām un kvalitatīvajiem produktiem, tāpēc tagad kontrolē foto tehnikas tirgu.

Kādu kameru labāk izvēlēties? Šeit nu viss atkarīgs no iepriekšējās pieredzes. Ja tā ir pirmā kamera, var vadīties pēc atsauksmēm vai, piem., izmēģināt draugu vai radiniek spoguļkameras. Ja jau esi piem., Canon lietotājs, tad, pērkot jaudīgāku modeli, noteikti labāk iegādāties to pašu ražotāju, jo jau būsi pie tā pieradis.

Iegādājoties jaunu kameru viss atkarīgs no paša vēlmēm, jo ierobežojumiem nevajadzētu būt. Protams, ja vien nevēlies apmeklēt foto kursus, kur pasniedzējs ir liels Nikon fans un pārējās kameras vienkārši neatzīst, lai arī komiskas, bet arī tādas situācijas var gadīties.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru