otrdiena, 2012. gada 11. decembris

Labākās idejas dāvanām

Lai svētkos iepriecinātu sev tuvus un mīļus cilvēkus, vienmēr jāpadomā arī par gaumīgām un nozīmīgām dāvanām, kas iepriecinās tās saņēmēju. Idejas dāvanām var smelties, atkarībā no svētkiem, kuros tās tiek pasniegtas – dzimšanas diena, vārda diena, Ziemassvētki vai kāda cita nozīmīga gada diena. Tās var būt pasniegtas atbilstoši svētku tematikai, tomēr galvenais, lai dāvana ir personiska un rada interesi, kā arī pozitīvas emocijas.

Izvēlies apdāvināmā gaumei un interesēm atbilstošas dāvanas 

Pirms dāvanu iegādes, jāizvērtē apdāvināmā gaume un intereses. Ja bērnam dāvanu var atrast viegli, tad ar atbilstošu dāvanu meklēšanu pieaugušajiem jau klājas grūtāk. Dāvanai kādos nozīmīgos svētkos, piem., dzimšanas dienā, nevajadzētu būt pārāk ikdienišķai. Turpretī sveicot draugus, kas ievākušies jaunā dzīvoklī vai mājā, piem., lieti noderēs arī saimnieciskas lietas.

Idejas dāvanām atbilstoši kategorijām:
·         Klasiskas – rotaslietas, aksesuāri, interjera priekšmeti, grāmatas;
·         Romantiskas – ziedi, atklātnes;
·         Praktiskas – žurnāla abonents, gultas veļa;
·         Saimnieciskas – mazā sadzīves tehnika, trauki;
·         Kosmētiskas – parfimērija, ķermeņa krēmi, ķermeņa kopšanas līdzekļi;
·         Personiskas – galvenokārt pašu veidotas dāvanas, apsveikumi, apdrukāti priekšmeti;
·         Veltītas hobijam – sporta inventārs, grāmatas; adīšanas piederumi u.tml.

Dāvanai jābūt kvalitatīvai un personiskai, bet ne obligāti dārgai 

Ja liekas, ka apdāvināmajam jau ir viss, ko var vēlēties, vislabākais variants būs personiskas dāvanas, kuras nevar nopirkt katrā lielveikalā, piem., paštaisītas rotas, apsveikumi u.tml. Kā labas idejas dāvanām var kalpot arī, piem., dāvanu kartes. Ja runa ir par aktīva dzīvesveida piekritējiem, var pasniegt dāvanu kartes, kas paredzētas aktīvai atpūtai, sportam, deju kursiem. Tik pat labi tās var būt SPA dāvanu kartes vai biļetes uz kādu labu un interesantu koncertu vai teātra izrādi.

Īstiem gardēžiem ar pasniegt interesantas kulināras dāvanas – piem., labumu grozus, labu vīnu, saldumus. Ja persona ir veselīga dzīvesveida piekritēja, ideāls variants būs Latvijā audzēti produkti vai speciāli eko produkti. Šāda tipa dāvanas var pasniegt arī, piem., saviem darba kolēģiem vai sadarbības partneriem. No tiesas svarīgi ir arī tas, lai dāvana būtu kvalitatīva. Ja neko dārgu nevar atļauties, tad labāk pasniegt ar roku rakstītu apsveikumu un kādu nelielu, bet personisku dāvanu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru