trešdiena, 2013. gada 23. oktobris

Kur lasīt laika ziņas tuvākajām dienām?


Tā kā laika apstākļi būtiski ietekmē ikviena cilvēka ikdienu, laika ziņu lasīšana, skatīšanās vai klausīšanās pa radio daudziem ir ikdienas rutīna. Tiesa, laika ziņas ne vienmēr ir precīzas un nereti nākas vilties, jo esat izvēlējies laika apstākļiem neatbilstošu apģērbu vai arī esat nepareizi izvērtējis laiku, kāds nepieciešams, lai kaut kur nokļūtu. Labākais veids, kā no šādām situācijām izvairīties, ir iepazīties ar dažādos avotos atrodamām laika ziņām.

Latvijā populāras interneta vietnes, kur iepazīties ar laika prognozi tuvākajām dienām ir:

·        Meteo.lv;

·        Windguru.lv;

·        Yr.no

·        Focus.lv

Meteo.lv ir Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mājas lapa, kur iespējams iepazīties ar laika prognozi tuvākajām piecām dienām, kā arī ar citu ar laika apstākļiem saistītu informāciju. Parasti laika prognoze tuvākajām dažām dienām ir diezgan precīza, mazāk var paļauties uz mēneša sākumā publicēto informāciju par iespējamiem laika apstākļiem mēneša garumā.

Šajā mājas lapā tiek publicēti arī dažādi svarīgi, ar laika apstākļiem saistīti brīdinājumi, piemēram, negaisa un stipra lietus iespējamība, informācija par biezu miglu, kā arī paredzamiem karstuma un aukstuma viļņiem. Ārpus Latvijas veidotas laika ziņas brīdinājumus neiekļauj.

Yr.no un Windguru.com tiek publicētas ārpus Latvijas sastādītas laika prognozes. Abās lapās ir iespējams apskatīt laika prognozi laika posmam, kas pārsniedz vienu nedēļu, tomēr ļoti bieži šīs prognozes nepiepildās. Abās šajās laika ziņu lapās prognoze parasti ir precīza tikai tuvākajām 2-3 dienām. Jāpiebilst, ka skatoties laika ziņas interneta vietnē windguru.lv ir jāpievērš uzmanība izmantotajām mērvienībām, jo lapā ne vienmēr prognoze ir aprakstīta, izmantojot metrisko mērvienību sistēmu.

Tāpat laika ziņas ir pieejamas dažādos ziņu portālos, piemēram, focus.lv. Šajā portālā jums ērti pieejama laika prognoze tuvākajām dienām lielākajās Latvijas pilsētās. Lai ar to iepazītos, jums atliek tikai uzklikšķināt uz laika ziņu ikonas. Tāpat focus.lv piedāvā iepazīties arī ar laika ziņām ilgākam laika posmam un to, kā laika apstākļi ietekmē cilvēku ikdienu Latvijā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru